Vrijdag 1 juli 2023: geleid bezoek expo Cornelis Schut

Het is door toeval dat we in contact zijn gekomen met dhr. Tyr Baudouin Lowet de Wotrenge.

Tyr Baudouin Lowet de Wotrenge handelt niet enkel in schilderijen van oude meesters uit de lage landen, maar ook in oude tekeningen en sculpturen. De focus ligt voornamelijk op Vlaamse en Hollandse werken uit de 16de tot de 18de eeuw voor wat schilderijen en tekeningen betreft; op gebied van beelden gaat zijn passie uit naar Vlaamse werken in terracotta of marmer. De galerie telt verschillende belangrijke nationale en internationale musea alsook grote privéverzamelaars en stichtingen tot haar klanten.

Dhr. Baudouin ontving ons in zijn pand en galerij wat op zich al een ontdekking was voor velen. Hij had een 43tal kleine werken van de barokschilder Cornelis Schut in bruikleen, zowel schetsen als enkele schilderijen. Deze activiteit bekoorde 11 personen.

Geef een reactie