28 februari 2014: Van overal 50 jaar migratie

Van overal kwamen de Borgerhoutenaren op 28 februari afgezakt om het openingsfeest van 50 jaar migratie bij te wonen. De hal van het districtshuis werd omgetoverd in een gezellige souk. Muntthee, kalligrafie en vooral het verhalenloket trokken de aandacht. Van waar kom jij Borgerhoutenaar was een prangende vraag?

Op de gallerij werd dit mooi tentoongesteld door de foto’s van de inwoners van de Lang- en Van Daelstraat.

Het geheel werd opgeluisterd door de academie met een Mozarabis…ch concert. Muziek dat aan het hof van de Spaanse Koning Alfonso X werd gespeeld en de christelijke liederen zijn doordrongen van Moorse en Joodse invloeden.

De hapjes en drankjes die aangeboden werden waren overheerlijk. Kortweg gezegd om duimen en vingers van af te likken.

En wat deden wij? Wij trokken met zo’n 20 moedige mensen door de zalen tot in onze belfort om de beiaard te laten zien.

De tentoonstelling van de foto’s is nog een maand te bewonderen.

002

Afbeelding 1 van 9

Geef een reactie