1 juni: Madonnawandeling

Op 1 juni ll. hadden we onze Madonnawandeling. Onder een stralende zon verzamelden 29 personen zich op de Oude Markt. De gidse Mevr. Paula Sörnsen begon met een inleiding over waarom er zoveel OLV-beelden in onze stad te vinden waren en wat de bedoeling was van hun vereniging Kruis en Beeld. Ze wees ons op kleine details maar tevens op de wijk waar we ons in bevonden. De Sint Andriesparochie is gekend als Parochie van Miserie maar ondanks dat huisde er veel mooi en voornaam volk in deze wijk.

De talrijke verdwenen steegjes en gangetjes werden besproken en soms ontdekten we er nog nieuw gerenoveerde. Onze tocht langs de diverse madonna’s werd uitgebreid met een korte geschiedenis van de wijk en de stad.

Opmerkelijk was onze stilstand bij het Borgerhoutse Madonnabeeldje dat afkomstig was uit onze collectie in het Reuzenhuis. De dag dat we er uit moesten heeft men dit komen redden en kreeg een mooie plaats in een onopvallende plaats.

We kwamen tenslotte terecht in de Sint Andrieskerk waar we de schatkamer en het atelier bezochten. Het was voor velen een nieuwe kennismaking met deze wijk.

044

Afbeelding 25 van 25

Geef een reactie