24 april : Erfgoedcafé: Het Gulden Boek

Buiten was het ijzig koud en het weer was zo wisselvalig als bij het onverwachte bezoek van Koning Leopold II aan Café In Den Boer in 1865. Hij trakteerde er met cognac/jenever aan de stamgasten en vertrok toen de buien over waren. Zo luidt het verhaal over de toog van In Den Boer.

Op erfgoeddag kwamen zo’n 143 mensen dit prachtig meubel komen bewonderen. De toog van “Frans Moors” alias Frans De Stoker uit café In De Boer staat op praktisch 100 meter terug van zijn originele staanplaats. Misschien kennen sommigen onder jullie het meubel nog uit het Reuzenhuis. Het werd in goede staat bewaard door onze Schotense collega’s.

Naast de mini expo over diverse Borgerhoutse culinaire bedrijven zoals Martougin, oude spijskaarten konden de bezoekers nog kennis maken met het tekenen van het gulden boek. Aan de muren van ons erfgoedcafé hingen zorgvuldig gekozen bladzijden uit dit boek.

In één van onze volgende tijdschriften zullen we trachten een uitgebreid, gezamelijk artikel over In Den Boer neer te schrijven.

Er wachten ons nog zo’n 15 bezoeken te brengen aan mensen die en verhaal wilden delen en die dag kregen we een mooi aantal giften waaronder een bijzondere foto van estaminet In Den Boer van Mevr. Van Den Bossche.

IMG_5810

Afbeelding 1 van 23

Geef een reactie