Zaterdag 13 oktober: Een dagje in de voetsporen van Willem Geefs en WOI in het parlement.

Met 24 personen moesten we even wachten op de autocar die iets te laat kwam en daardoor we met vertraging aankwamen in Brussel. We werden verwelkomd in het Parlement voor de rondleiding in het teken van “Het Parlement in de Eerste Wereldoorlog”.

Gedurende drie uren liet de gids ons kennis maken met alle facetten van de Eerste Wereldoorlog van begin tot einde in de diverse zalen. Niets omtrent de oorlog werd vermeden het begin, de bezetting, het activisme, de strijd, de voedselbedeling, de terechtstellingen, de bevrijding en het einde.

Na de lunch in de omgeving begaven we ons naar de bekende begraafplaats te Laken.

Daar veranderde het thema en gingen we in de voetsporen van beeldhouwer Willem Geefs, monumenten werden besproken vooral staatslieden maar ook La Malibran, de Maria Calas, van haar tijd. In het atelier Salu ging er voor velen een wereld open over de grafkunst.

IMG_2445

Afbeelding 1 van 133

 

Geef een reactie