Zondag 17 oktober : Rik Sauter namiddag

IMG_1794

Afbeelding 23 van 23

57 personen namen er aan deel en luisterden naar Karl Scheerlinck, Philippe Beaujean, Jan Melsen en Alex Elaut die hun expertise gaven over deze Stabroekse beeldhouwer die zich in Borgerhout kwam vestigen.  Kers op de taart was de aanwezigheid van kleinzoon Christiaan Sauter.  

Daarnaast maar niet minder belangrijk werden de sprekers afgewisseld door het duo Lief Verbeeck en echtgenoot Bernard Van Lent. En ja Lief slaagde er weer  in om op haar eigen wijze mensen te laten meezingen. 

Een bijzondere dank aan mevrouw Aïssatou Cissé, districtschepen van cultuur  voor haar aanwezigheid en speech en dhr; Rik Frans, burgemeester van Stabroek voor het geschenk. 

De overweging tot een wisselende tentoonstelling is zeker een volgende horde die we gaan nemen. 

We danken het district Borgerhout voor de financiële ondersteuning van dit project. 

 

We geven enkele reacties uit het Gulden Boek weer: 

 

“Als nieuwe bewoners van het huis en atelier van Rik Sauter vonden we dit een heel leerrijke namiddag. Bedankt” E.R. 

 

“Heel blij dat ik één van de beste vrienden van mijn grootvader Jef Huygh beter heb leren kennen”. I.S. 

 

“Dankzij deze namiddag hebben we een levendig beeld gekregen van deze Borgerhoutse begaafde kunstenaar. De kring heeft dat prima georganiseerd.” GV.B. 

 

“Een revelatie! Wie wist dat Rik Sauter nog zo aanwezig was in onze gebouwen en in het straatbeeld?” F.P. 

 

“Wat hebben we genoten van deze voorstelling van Rik Sauter, die mooi en terecht aansloot bij de teksten en foto’s van het Heemkundig Handboekje van Borgerhout. De biografie van Rik Sauter, zijn leven en prestaties, werden grondig belicht. Proficiat aan alle medewerkers, die hierin hun tijd en moeite en  hebben gestoken. R.P.

Geef een reactie