Zondag 12 februari 2023: algemene vergadering gevolgd door een boeiende voordracht over de Borgerhoutse fakir Josmah

Wettelijk worden we als VZW verplicht een alg. vergadering te houden en de financiële toestand toe te lichten. Tevens is dit het begin van een nieuw werkjaar. 

We gaan trachten om dit iets saaiere moment weer goed voor te bereiden met op voorhand alles door te sturen. Zodat de vergadering op zich vlugger kan verlopen en mensen iedereen de kans te geven om ook schriftelijk hun goed of afkeuring te geven. 

Naderhand brengen vader en zoon Van Herwegen een boeiende voordracht over Josmah de Borgerhoutse fakir. Hij werd geboren als Jos Smans (1894 – 1975) in het Nederlandse Dongen en verhuisde naar Borgerhout. Hij woonde in de Deurnese Huiskens.. Hij maakte van zijn passie zijn beroep. Van goochelaar en handschaduwkunstenaar tot fakir veroverde hij niet enkel ons land maar ook Europa. Kobe en Christ nemen jullie mee op een tocht door magie… maar andere Borgerhoutse figuren uit die wereld zullen jullie zien passeren. 

Kobe Van Herwegen .(1984) is gekend van tv en theater maar heeft samen met vader Christ reeds twee boeiende boeken geschreven over magie. Speciaal voor ons komen er echte attributen mee van de fakir die slechts raar of zelden nog te zien zijn. 

Wanneer: 12 februari 2023;

De voorlopige planning is:
–> 13.30  (ontvangst met een drankje en vergadering) 
–> 14.30 deuren open grote publiek 
–> 15:00 voordracht 

Waar: · DC De Vrijgeweide, L. Lippenslaan 59 2140 Borgerhout (niet het ziekenhuis maar verder gelegen) en toegankelijk voor iedere gebruiker rolstoelen, enz… 

Hoe te bereiken :

  • bus : 20 (halte Berchemlei)
  • bus : 420 -421 – 422 halte Sint Erasmusziekenhuis
  • tram  24 (halte Joe English)  per velo en parkeerplaats op de Schans  

Deelnameprijs: GRATIS  

Inschrijvingen: De inschrijvingen zijn verplicht op info@gitschotel.be 

Geef een reactie