Zaterdag 8 juni: onthulling nutskast Charel Janssens

Verleden jaar kregen we de vraag of we een afbeelding hadden van dhr. Van Dael om de nutskast in de gelijknamige straat op te fleuren.

Helaas was die niet voor handen en brachten we het idee om de gevierde acteur Charel Janssens er een plek te geven.

Charel Janssens werd geboren op 8/6/1906 in de Van Daelstraat 14 (het huidige nr. 12) als zoon van van de gevierde acteur en latere directeur van de KNS, Piet Janssens. Charel trad in de voetsporen van zijn vader en oom. Vanaf zijn jeugd trad hij op in het toenmalige Hippodroomtheater in Antwerpen.

Hij werd beroepsacteur en werkte in verschillende theatergezelschappen oa de KNS. Daarnaast was hij een krak in typetjes uit te beelden en trad dan meermaals aan in de gekende revues aan de zijde van Co Flower en dit in het sappig Antwaarps. 22 maal zal hij een hoofdrol vertolken in films zowel van Belgische als buitenlandse makelij ao. Janssens tegen Peeters, Mira , enz…

Het buurtcomitée hield zijn buurtfeest op 8/6 en met de superbe medewerking van de stadsdienst “buurtregie” werd de kast aangepakt. Het werd een schitterend resultaat dat de buurt terug kleur geeft. De inhuldiging vond plaats door ceremoniemeester, de acteur, Ludo Hoogmartens, districtsburgemeester Marij Preneel, districtsschepen van cultuur Stephanie Van Houtven maar vooral de aanwezigheid van de zoon van Charel Janssens was de kers op de taart

2_600x600_100KB

Afbeelding 1 van 24

Geef een reactie