Vrijdag 21 juni: themawandeling Boelaerpark

“Heidense bomen- en dierensymboliek, en restanten van de Keltische cultuur in onze huidige maatschappij”.

Zo’n 23 personen schreven in op deze wandeling die in onze mooie achtertuin plaats vond. De weergoden waren ons op deze midzomerdag zeer goed gezind. De gids François Van den Broeck, stak ineens van wal met het verhaal achter het Judasoor en de vlierboom. Vele soorten kruiden, bomen, gebruiken en woorden uit onze taal passeerden de revue in ons park. De cirkels rond leven en dood en de Keltische en Goden die verchristelijkt werden. Een korte greep uit dit alles: de hazelaar en de wichelroede, de eik, de linde als boom van rechtvaardigheid, de uitdrukkingen “boekstaven” en “tegen heug en meug”. De buurtbewoners weten nu dat er een mooie en gezonde salade kan worden geplukt op bepaalde tijden.

Het was een 2 uur durende wandeling vol intens genieten dat werd afgesloten met een drankje.

020_600x600_100KB

Afbeelding 1 van 7

Geef een reactie