Woensdag 22 oktober : bezoek achter de schermen van het Felixarchief

We waren met 30 personen om een bezoek te brengen achter de schermen van het Felixarchief. We werden verwelkomd door de stadsarchivaris bij een kopje koffie. Na haar inleiding volgde een kort overzicht over het reilen en zeilen in het archief alsook over hun communicatiemogelijkheden. Toen begon de rondleiding achter de schermen. We bezochten de archiefcontainers, de scanafdeling en er werd zelfs een kleine Borgerhoutse tentoonstelling opgezet met stukken afkomstig van zowel uit de collectie Oyen, het district als uit het reuzenhuis.

Uit de reacties achteraf bleken de alle aanwezigen onder de indruk te zijn en we zijn er zeker van dat er waarschijnlijk onder hen een nieuwe weg hebben gevonden om hun familiegeschiedenis of die van hun huis te gaan ontdekken. (G.J.)

013

Afbeelding 1 van 15

Geef een reactie