Zaterdag 22 april  2023: geleid bezoek Sint Willibroduskerk, Kerkstraat 89, Antwerpen 

Deze monumentale en in het stadsbeeld opvallende neogotische kerk werd gebouwd door de architecten L. en H. Blomme zoals het Borgerhoutse districtshuis. Het interieur is bijzonder met zijn omlopend triforium en we bewonderen o.a. een 15de-eeuws beeld van O.-L.-V. met de Druiventros, een schilderij van P.P. Rubens met Sint-Willibrordus in de hoofdrol en vier unieke votiefschilderijen. Het zijn portretten van kinderen die voorgesteld worden als kleine volwassen mensen met een symbolisch vlammend hart of met kinderspeelgoed, een fluitje of een duif. De schilderijtjes werden door gelovigen geschonken als dank voor een genezing door tussenkomst van Onze-Lieve-Vrouw, glasramen van de befaamdste glazeniers: Stalins & Janssens, Dobbelaere, Eugeen Yoors en enkele in de Bethunetraditie. In een van de zijbeuken van de kerk staat een chatsjkar, een traditionele Armeense gedenksteen, geschonken door de Armeense gemeenschap van Antwerpen die in de kerk haar vieringen houdt. 

Wanneer: zaterdag 22 april om 13.50  (rondleiding start 14.00) 

Waar: · hoofdingang Sint Willibrorduskerk, Kerkstraat, Antwerpen. 

Hoe te bereiken :  bus : 23 (halte Sint Willibrorduskerk)   bus : 410- 415 – 416 – 417 -418 – 427 -429  halte Kerkstraat     tram  24 (halte Kerkstraat)  per velo : Kerkstraat 

Deelnameprijs: 5 euro (3 euro sociaal tarief ) over te schrijven voor 18 april 2023 op BE56 4026 0965 4188 met vermelding van “Bezoek St. Willibrordus” 

Inschrijvingen: De inschrijvingen zijn verplicht op contact@gitschotel.be           

Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen en mensen met een beperking en laagdrempelig zodat iedereen zich welkom voelt.

  

Geef een reactie